top of page

Feilsøking

Lekkasje mellom topp eller bunnen, og sylinderen

Se video her: https://youtu.be/OLjQRcJXmIQ

 

Årsaken er gjerne at silikon-pakningen som ligger i toppen/bunnen har vridd seg. Det kan skje hvis man skrur topp/bunn for fort eller hardt på ved montering og filterskifte. Da er det best å starte forfra igjen. Se instruksvideoen, eller vår punktvise oppstilling under:

 

Demontering/montering av topp

 

 • Skru av toppen (legg den om nødvendig horisontalt ned på et håndkle for å få godt tak med begge hendene, eller få hjelp av en annen person hvis den er skrudd veldig hardt på: hver person kan da holde med begge hender i hver ende)

 • Skru ut filteret

 • Ta ut pakningen som ligger i sporet i toppen (bruk om nødvendig forsiktig en smørkniv for å lirke den ut)

 • Tørk alle deler forsiktig med tørkepapir/klut, for å unngå mulig «vannbro»: tørk forsiktig pakningen, og fjern vann i sporet hvor pakningen ligger og ellers rundt gjenger.

 • Legg pakningen ned i sporet, og gå runden rundt med en finger for å sørge for at pakningen ligger i kontakt med sporet hele veien rundt.

 • Smør et tynt lag med olivenolje på toppen av sylinderen (fett frastøter vann og motvirker friksjon som kan gjøre at pakningen vrir seg hvis man skrur for hardt/fort toppen på sylinder)

 • Skru inn filteret igjen

 • Skru sylinder og topp sammen igjen i horisontal stilling for å unngå at pakning faller ned (som regel går det også bra også om sylinder står loddrett når du skrur på toppen).

 

Demontering/montering av bunnen

 

 • Skru først av toppdelen

 • Hell ut vannet mens du holder en finger på toppen av magnetstaven for å unngå at krystallene faller ut (hvis du ikke har ny type magnetstav som henger fast i bunnen av filteret)

 • Skru av bunnen (legg renseren om nødvendig ned på et håndkle for å få godt tak med begge hendene, eller få hjelp av en person til hvis den er skrudd veldig hardt på: hver person kan da holde med begge hender i hver ende)

 • Ta ut pakningen som ligger i sporet i bunnen (bruk om nødvendig forsiktig en smørkniv for å lirke den ut)

 • Tørk alle deler forsiktig med tørkepapir/klut, for å unngå mulig «vannbro»: tørk forsiktig pakningen, og fjern vann i sporet hvor pakningen ligger og eller rundt gjenger.

 • Smør et tynt lag med olivenolje på bunnen (kontaktflaten mot pakningen) av sylinderen (fett frastøter vann og motvirker friksjon som kan gjøre at pakningen vrir seg hvis man skrur for hardt/fort toppen på sylinder)

 • Skru sylinder og bunnen sammen igjen 

 • Skru ikke for hardt og fort når pakningen begynner å komprimere, men slik at motstanden føles passelig hard – unngå å skru så hardt/langt at sylinder møter bunnen (gods mot gods).

Hvis lekkasje i kontakt mellom slange og ejektoren i bunnen

Se video:https://youtu.be/anlBUGUjRsY

 

Vanntrykket fra kranen skaper høyt trykk der hvor slangen går over i ejektoren. Hvis slangen er stiv pga iskaldt vann om vinteren, eller slangen har mistet sin elastisitet fordi det har rent varmt og ikke kaldt vann gjennom den, kan det oppstå lekkasje mellom ejektoren og slangen. Dette kan kompenseres for ved å sette på en slangeklemme. Ta kontakt hvis du ikke har en nyere utgave hvor det følger med slangeklemme.

 

Hvis lekkasje kommer fra overgangen mellom ejektoren og bunnkoppen

Se video:https://youtu.be/anlBUGUjRsY

Det kan skje hvis ejektoren har fått et kraftig støt, eller ved unøyaktig montering i første rekke. Det kan være komplisert for enkelte å sette inn ejektoren med pakning på nytt. Det er enklere å skifte hele bunnkoppen med ejektoren. Ta kontakt med oss!

 

Hvis slangen spretter ut fra universalbryteren på krantuppen

Se video: https://youtu.be/4r7kSEuiKAw

Det kan skje hvis slangen har mistet elastisiteten. Årsaken er gjerne at det har rent varmt vann gjennom slangen, eller slangen er tredd av og på universalbryteren for mange ganger. Da er det lurt å kutte av den delen av slangen som er tredd på universalbryteren: Skru av låse-skruen som fester slangen til universalbryteren. Trekk av slangen og klipp av ca. 1 cm. Lirke/tre på slangen igjen på universalbryteren og skru låse-skruen på igjen.

Lekkasje mellom topp eller bunnen, og sylinderen
Lekkasje mellom slange og ejektor
Overgang lekasje ejektor bunnkopp
Slange spretter ut
bottom of page