top of page

oppkobling

Hvordan kobler jeg til Crystal Water til vannforsyningen på kjøkkenet?

Du har to måter å gjøre det på:

 

Alternativ 1:

I esken til Crystal Water følger det med en Universal-kobling/bryter som kan monteres på kjøkkenkraner som har avtagbar sil med gjenger på tuppen hvor vannet strømmer ut. den passer til standardkraner med 22 mm utvendige gjenger. Det følger også med to adaptere for de som har kraner med 22 mm eller 24 mm innvendige gjenger. Hvis du har annen kran enn dette kan vi være behjelpelig med å skaffe spesialadaptere. Se detaljert instruks for hvordan du finner ut hvilke kran og eventuelt adaptere du trenger på linken under: 

Universal-kobling/bryter som følger

med renseren. 

Vannet styres til renseren ved å vri på

hendelen på koblingen.

Skru hendelen tilbake for å få vannet ut gjennom vannkranen igjen.

Alternativ 2:

Crystal Water spesial-bryter på benk kan være aktuelt av flere grunner: Din kjøkken-kran har ikke avtagbar sil med gjenger, gjengene har andre dimensjoner enn vi kan skaffe eller du har vansker med å demontere silen. Det er også en god løsning for de som ikke ønsker å ha vannledning fra krantuppen.

 

Du installerer Crystal Water spesial-bryter på benkeplaten eller vasken - ved siden av renseren (se illustrasjon under). Slangen fra renseren tres da inn på tappen som stikker ut på spesial-bryteren.

 

Jobben består i å bore et hull i benken eller vasken for spesial-bryteren, og deretter koble til kaldtvanns inntaket under. Røret fra spesial-bryteren som stikker ut under benken/vasken har halvtoms standard gjenger (G1/2" med 21,95 mm ytre gjenger). Røret er 80 mm lang slik at spesial-bryteren også kan benyttes på tykke benkeplater. Jobben kan lett gjøres av en "handy" kvinne/mann (må ikke være sertifisert rørlegger). Fordelen med å benytte rørlegger er at de samtidig også kan skaffe de koblinger og overganger (eventuelt T-rør) som trengs for å koble spesial-bryteren til kaldtvanns inntaket under benken. Jobben tar fra 1 - 2 timer avhengig av hvor lett det er å komme til under benken. Dersom du har fler spørsmål om denne løsningen, ta kontakt med oss.  

80 mm langt rør med standard G 1/2" rørgjenger: 21,95 mm ytre diameter

P1000963.jpg
P1010079.jpg
bottom of page